Zuhanytálca dugulás

hajfogó szűrőSokszor a problémát a szakszerűtlen beépítés okozza. Ezen belül is különbséget tehetünk a szerelés során a csőbe bekerült anyag által kiváltott dugulástól vagy a beépítés alkalmával elkövetett hibák okozta dugulástól. Például a lefolyó flexibilis csöve olyan pozícióba kerül, amely gátolja a víz áramlási sebességét. A problémák gyakoribb kiváltói a szennyezőanyagok: homok, haj, sampon, tusfürdő, és azok akik szeretnek a tálcában mosni az ott keletkező szennyezőanyagok mint ruhafoszlány, stb.

Nem is gondolnánk, de nem minden eszköz bevetése célravezető! Például akril zuhanytálca amely szinte biztos, hogy vékony falu flexibilis lefolyócsővel szerelt, a spirál és csőgörény használata szinte kizárt. Sőt a pumpálással is csak óvatosan hiszen a nagy nyomással könnyen megrepeszthetjük, vagy eltörhetjük a lefolyócső falát. Ha viszont épített stabil zuhanyzóról van szó, akkor bátran kísérletezhetünk a tisztítással.

 

A Visszajelzések alapján nem csak a vegyszerekkel érhetünk el sikereket a zuhanytálca lefolyócsövének tisztításánál, de a környezetkímélőbb eszközök tárházában is van olyan amelyek biztosan segítenek és még a pénztárcánkat is kímélik. A háziasszonyok kedvence az ecet + forróvíz kombináció, de próbálkozhatunk citromsavval vagy trisóval történő alkalmazással is, hátha segíthet a problémán.

 

Továbbá érdemes gyakran tisztítani a hajfogó kosarat! Ha netán eddig nem használtunk ilyet, akkor ajánlatos mihamarabb beszerezni!