Szifon

szifonÖn szokta tisztítani a mosogató, mosdó szifonját?

Pedig fontos lenne, hogy legalább félévente tegye meg!

Ugyanis ezen eszközök napi szinten vannak igénybe véve atisztálkodás és mosogatás alkalmával és ilyenkor nem is gondolunk bele, hogy az elhasznált vízben, mennyi szennyeződés (zsír, olaj, ételmaradék, haj, fogkrém, stb.) kerül, amelyek egy része az ún. zsírfogó szifonokban összegyűlik és amelyeknek az alján az ilyen üledékek felhalmozódnak és fokozatosan lerakódnak.

Ezek nem csak higiéniai kockázatot jelentenek a család minden tagja számára de a későbbiekben dugulás forrásai is lehetnek. Ha már nehezen folyik le a víz célszerű mihamarabb megelőző intézkedés keretén belül házilag orvosolni a problémát vagy valamilyen házi lefolyótisztító szer kombinációjának alkalmazásával vagy a szifon szétszedésével.

Akár a mosogató akár mosdó dugul el nem kell rögtön szakember segítségét kérni. Elképzelhető, hogy a dugulást okozó forráshoz mi is könnyedén hozzáférünk. A szifont egy ügyesebb háziasszony is könnyedén szét tudja szedni és ki tudja tisztítani. Sőt akár a dugulást okozó szennyeződés forrása is könnyen elérhetővé válik a megbontott csőszakaszon keresztül.