Szi-Ti lefolyótisztitó

Szi-Ti lefolyótisztitó, a szakemberek titkos fegyvere

Szi-Ti lefolyótisztító
Szi-Ti lefolyótisztitó Por 300 grammos

A Szi-Ti lefolyótisztító már nagyon rég óta ismert a szakemberek körében. Nagyon gazdaságos és hatékony, magyar gyártású tisztítószer, melynek a mai,telített piacon is fontos szerep jut.  Az utóbbi években a lakosság körében is egyre ismertebb és népszerűbb lett a Szi-Ti, mivel ára sokkal kedvezőbb, mint a televízióban agyon reklámozott társaié és sokuknál jóval hatékonyabb is!

A Szi-Ti lefolyótisztitó összetétele és használata

Állagát tekintve a Szi-Ti lefolyótisztitó, valójában granulátum, lemezszerű darabos anyag, amely kristályos por és fémforgács keveréke (70 százalékban nátrium-hidroxid, 21 százalékban káliumklorid és 6,3 százalékban káliumnitrát). Gél állagú megoldásokkal ellentétben a Szi-Ti lefolyótisztítóból nem kell egyszerre fél flakonnal az eldugult csőbe önteni. Mind összesen egy pohárnyira van szükség, amit a száraz lefolyóba öntünk, majd nagy mennyiségű vizet engedünk rá, melynek hatására azonnal beindul egy látványos, viszont szúrós szagú savas reakció, ami a keletkező gázok és a maró hatása segítségével szünteti meg az eltömődést.

Mire figyelj a Szi-Ti használatakor

Használata során fontos, hogy megfelelő védő felszerelést viseljünk mivel nagyon erős, maró hatású anyag. Könnyűfémekkel és cinkkel érintkezve olyan gáz képződik, ami veszélyes lehet, illetve mindenképpen érdemes folyamatosan nyitott ablak mellett vagy eleve jól szellőző helyiségben használni. Érdemes egy bő órán át állni, hagyni, majd alaposan átmosni újra a rendszert bő vízzel! Jólhasználható fürdőkádakban, mosogatólefolyóknál, fürdőszobai csaptelepek tisztításához, ám a wc-k duguláselhárítása esetében nem ajánlott.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minden esetben odafigyelve használjuk ezeket a vegyi anyagokat , mert akár maradandó egészségkárosodást is okozhatunk magunknak, vagy  szeretteinknek a figyelmetlenségünkkel és tapasztalatlanságunkkal.

A Szi-Ti lefolyótisztitóra és egyéb, hasonló vegyi anyagokra vonatkozó jogszabályok a következők: 

•    ?    1999/45/EK direktíva veszélyes anyagok osztályozásáról, csomagolásáról, címkézéséről
•    ?    2000. évi XXV. törvény a kémiai biztonságról
•    ?    2001/58/EK rendelet a biztonsági adatlapokról
•    ?    25/2000. (IX.30) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról
•    ?    41/2000. (XII.20.)EüMKöM együttes rendelet az egyes veszélyes anyagokkal, illetve veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes tevékenységek korlátozásáról

Fontos, hogy szembe semmiképp ne kerüljön és gyermekektől, házi kedvencektől elzárva tárolandó méreg!

Hol és milyen kiszerelésben kapható a Szi-Ti lefolyótisztító

Drogériákban, háztartási boltokban, szupermarketekben és online is könnyen beszerezhető a Szi-Ti. Olcsó ára miatt is nagyon kedvelt lefolyótisztító. A boltban három féle kiszerelésben kapható, 300 gr, 600 gr, 1 kg-os csomagban. Ára a 300 grammos kiszerelésnek nagyjából 300-500Ft között mozog, bolttól függően. Érdemes online rendelni Szi-Ti lefolyótisztítót, mert akár 100-150 forintot is spórolhatunk, a hatékonyság viszont garantált!

További házi duguláselhárítás praktikák a konyhából! Ha ezek se válnának be, forduljon cégünk szakemberihez. Dugulás elhárító gyors szolgálat a hét minden napján 0-24-ben.