Napelemes wc

napelemes WcTudta, hogy létezik napellemmel működő wc?

Még 2012-ben egy napelemmel működő wc kapta a győztesnek járó 100 ezer dolláros díjat egy olyan pályázaton, ami a harmadik világbeli országok vécézéssel kapcsolatos higiéniai problémáira kereste a megoldást.

A pályázatot a Bill és Melinda Gates Alapítvány írta ki és a versenyben a győztes a Kaliforniai Műszaki Egyetem kutatóinak fejlesztése bizonyult a legjobbnak, akik a klasszikus angol wc-re hasonlító megoldással rukkoltak elő. A megoldás nagy előnye, hogy kiépített csatornarendszer nélkül is használható!

A napenergiával működő elektromechanikus berendezés hidrogénné alakítja a végterméket, az így keletkező gázt pedig sötétedés után világításra, vagy biztonsági energiatartalékra lehet használni. Az öblítéshez használt vizet is megtisztítja a rendszer, ami ezáltal újrafelhasználhatóvá válik.

Ha Ön is érdeklődik a napelemes technológia iránt, akkor figyelmébe ajánljuk a Bács Zöldenergia Kft. napelem rendszerek megoldásait! A cég a megújuló energiaforrások és zöldenergiák területén kínál életreszóló megoldásokat.