Védőfelszerelések

Bárki aki vegyszerekkel vagy erős kémiai hatással bíró szerekkel dolgozik - főleg ha azt házilag készíti el - nem árt óvatosnak lennie és minden esetben betartania a szerekhez mellékelt használati utasítást! Valamint a megfelelő védőfelszerelések viselése is fontos!

A legtöbb termék erősen maró, savas vagy lúgos kémhatású! Ezért minden esetben javasoljuk gumikesztyű használatát a bőrirritáció elkerülése végett.

A fröccsenés okozta kellemetlenség megelőzéséhez sokszor a védőszemüveg használata is elengedhetetlen. Elég egy rosszul kinyitott flakon, vagy a szifonban maradt maró anyag felfröccsenése és már meg is történt a baj.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy bizonyos termékek használata során a szájmaszk viselése is erősen ajánlott, ugyanis mérgező hatású gázok szabadulhatnak fel a duguláselhárítás folyamán, amelyek belélegzése károsíthatják a tüdőt és súlyosabb esetekben halált is okozhatnak.

Az egészségre ártalmas gázok ellen a megfelelő szellőztetéssel is védekezhetünk!

A legtöbb terméket gyermekek elől gondosan el kell zárni! Kisgyermekeket célszerű a duguláselhárítás folyamatától távol tartani! Továbbá arról sem árt gondoskodni, hogy a munkálatok után a fertőtlenítésre is nagy hangsúlyt kell fektetni!

Védelmi maszk
gumi, védő kesztyű
Munkavédelmi szemüveg