Lefolyótisztító por

A tisztitó szereknek, azon belül is a lefolyó tisztítóknak két nagy csoportját különböztethetjük meg. Vannak a sokak által jól ismert gél állagúak és a kevésbé ismert ám gyakran hatékonyabb lefolyótisztitó porok. Ezeknek a másik neve a lefolyótisztitó granulátum.

Nátrium Hidroxid

Lefolyótisztitó porok/granulátumok

Mint a nevükből sejthető, ezek nem folyékony, hanem szilárd, darabos vagy por halmazállapotú vegyszerek.  Már nagyanyáink is ilyeneket használtak mikor eldugult a lefolyó. Összetételüket tekintve is,  igen sokfélék. Ezek a lefolyótisztitó porok első sorban a kád, a kézmosó, a zuhanytálca vagy épp a mosogató lefolyóvezetékében kialakuló lerakódások megelőzésére és megszüntetésére bevethető megoldások.  Eldugult wc esetében nem ajánlottak, főleg azért mivel ezek az anyagok jellemzően, amint vízhez érnek beindul a savas láncreakció és heves pezsgéssel dolgozni kezdenek az adott felületen illetve a vezetéken belül. A gél állagú tisztitószerekkel ellentétben (fél flakon a lefolyóban és még mindig semmi eredmény) ezekből tényleg elég egy pohárnyi.  A már említett kémiai reakció során a lefolyótisztitó porból a vízzel érintkezve hő és gáz képződik, melyek segítik az eltömődés megszüntetését. Használatukkor mindenképpen érdemes védőfelszerelést használnunk mivel a keletkező gázok mérgezők, továbbá maguk a tisztitószerek szárazan is erősen maró hatásúak.

Hogy konkrét példákat is említsünk, a legismertebb lefolyótisztitó porok:

  • Szi-ti
  • Búvár lefolyótisztító por
  • Mr Muscle lefolyótisztító por
  • Kék csoda lefolyótisztító por

Bár a fent felsoroltak mindegyike nagyon hatásosmegoldás, ha mégse boldogulna, vagy elérhetetlen helyen lenne a dugulás, hívjon minket! Szakembereink minden nap 0-tól 24 óráig állnak készséggel az Ön rendelkezésére.