Csatorna gyökértelenítés

Csatorna benőtt gyökérzettelA kültéri csatornák dugulását legtöbbször a vezetékek környezetében elültetett növényzetek gyökérzete okozza. Ezt csak a szakemberek által elvégzett csatorna gyökértelenítés szüntetheti meg.

Csatorna elgyökeresedése

A hajszálvékony gyökerek a különböző idomok illesztésein keresztül bejutnak a csatorna belső részébe, ahol ideális körülmények között (ásványi anyagokban gazdag szennyvíz) gyors növekedésnek tudnak indulni. Ennek hatására idővel benövik a csatorna belsejét, a gyökerek megerősödnek ezáltal szétnyomhatják az illesztéseket, illetve meggyengíthetik a csatorna falát, ami ahhoz vezethet, hogy az beomolhat és a föld elzárhatja a szennyvíz útját. A gyökerek a régi betoncsövekben tudnak a legnagyobb kárt tenni, de az újonnan lefektetett csövek sincsenek biztonságban a természet erőivel szemben.

 

A nem megfelelően karbantartott csatorna rengeteg probléma forrása lehet. Érdemes a csatorna gyökértelenítést szakemberrel végeztetni. Sokszor a gyökerek eltávolítása nem elégséges, mivel a gyökérzet folyamatosan visszanő.

Csatorna gyökértelenítés utáni speciális eljárás használata

Csatorna gyökértelenítés menete

Ilyenkor vagy maga a probléma forrását szűntetjük meg, vagy pedig olyan technológiai megoldást eszközlünk, amely megakadályozza a gyökerek csatornába történő bejutását. Külföldön bevált technika a csatorna megfelelő szakaszainak speciális anyaggal történő kibélelése, ezzel gátolva a gyökerek további behatolását.

Cégünk vállal szakszerű gyökértelenítést és benőtt gyökérzet eltávolítást.