Wc tartály

wc tartályLehet, hogy még nem is gondolt rá, de az elégtelen öblítés következtében könnyen dugulás alakulhat ki a vezetékben, ugyanis a gyenge víznyomás a csőből nem képes a szennyeződéseket megfelelően eltávolítani, így a legváratlanabb időpontban okozhat kellemetlen perceket számunkra. Sebaj, bízza szakemberre a duguláselhárítást!

A környezettudatosság előtérbe kerülése és az ivóvíz folyamatos drágulása mindinkább arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy egyre víztakarékosabb megoldásokat válasszanak. Ennek köszönhetően  a normál öblítőtartályos kivitelt kezdik felváltani a wc öblítő szelepes megoldások. Egyes automata öblítő szelepek rendelkeznek vízmennyiség szabályozási funkcióval. Vásárlás előtt érdemes kellően tanulmányozni a terméket,  ugyanis az ilyen berendezések használata a dugulások kialakulásában nagy szerepet játszik a gyenge víznyomás miatt.

 

Nem árt azzal is tisztában lenni a választás során, hogy amíg egy lakótelepi lakásban a fő ejtővezetéktől csupán 1-2 m-re található, addig egy kertes házban a szennyvíztároló vagy központi csatornahálózat akár több 10 m-re is lehet. Tehát amíg a lakótelepi  lakásban a 3-4 liter víz elégséges lehet a csőhálózat átmosásához addig a kertes házban ez a mennyiség édeskevés.

Jó megoldás lehet visszatérő dugulások elkerülésére egy alsó, vagy felső öblítésű wc tartály felszerelése. Ez sok esetben  megoldja az addig folyamatosan jelentkező problémákat. Utóbbiból viszont lényegesen kisebb a választék ha szempont a víztakarékosság. Magyarországon kizárólag a Dömötör WC tartály kínál ilyen funkciót.