Wc illatosito

Wc IllatositóA wc csésze dugulás kialakulásáért igen gyakran felelőssé tehető dolog az illatosító.

Célszerű olyat választani, ami a méretébő kifolyólag nem tud dugulást okozni és stabilan a wc csésze oldalán marad és még véletlenül sem tud belecsúszni a kagylóba.

Tapasztalatunk szerint a legjobb választás ha a műanyagtokos illatosító helyett az öntapadóst részesítjük előnyben, vagy olyan megoldást választunk, ami a wc tartályba kerül behelyezésre.

Ha kreatívabbak vagyunk, akkor saját magunk is készíthetünk wc illatosítót. Az interneten rengeteg jó recept található. A mi tetszésünket a következő illatos golyó nyerte el.

Hozzávalók:

  • kevés víz
  • 1 csésze mosószóda
  • 1 csésze citromsav
  • illóolajok (30 csepp borsmenta, levendula és citrom)

Elkészítése: A mosószódát és a citromsavat összekeverjük egy alkalmas edényben. Az illóolajokat (tetszés szerint választható, fennt javasonltunk 3 félétt) erre csepegtetjük rá. Spray-s flakonba tegyünk vizet és óvatosan adagolva kis fújásokkal kezdjük el összeállítani a masszát. Figyeljünk, hogy ne pezsegjen az így kapott elegy! A műveletet addig ismételjük, amíg nem kezd összetapadni. Amint az állaga megfelelő, úgy nyomóformába helyezzük, majd kiborítjuk. Ha szétesne tegyünk még egy pici vizet a masszába. Fontos, hogy ne vizezzük túl! Ha készen vagyunk hagyjuk állni pár órát a golyókat, majd egy csatos vagy csavaros üvegbe helyezzük, ahol nem veszít az illatából. Továbbiakban az általunk elkészített kis golyókat helyezzük majd a műanyag kosárkába.