Csatornaszag

csatornaszagA kellemetlen szagok leggyakrabban a bűzelzárás hiánya miatt alakulnak ki. Ilyenkor a hálózatban terjengő “illatok” nincsenek lezárva és otthonunkban bejutva, annak légterét beszennyezve érnek el hozzánk.

A csatornaszag leggyakoribb okozója a padlóösszefolyó, a kád, modsdó vagy a mosogató szifonjának kiszáradása. Ez viszonlag könnyen orvosolható, ha átmossuk az éríntett egységet és a szifont újra feltöltjük vízzel. A hosszabb időre elutazóknak javasoljuk a dugó használatát, mely megakadályozza a kiszáradás utáni gázok feláramlását.

Csatornaszagot okozhat a nem megfelelő tömítések kialakítása, elöregedése. Leggyakoribb esetben a wc csésze palózatának tömítetlensége okozza a problémát, vagy a fali csatlakozás tömítése adja meg magát. Sok esetben a wc csésze nem megfelelő beszerelése a probléma forrása mely az idő előrehaladtával derül csak ki. Megfelelő szakember rövid idő alatt tudja orvosolni a problémát.

A szagok kialakulásának előidézője lehet a nem megfelelő szellőző kiépítése – esetleg strang szellőző hiánya -, amely a vízelvezetéskor keletkezett vákuum miatt alakul ki. Ennek orvoslása az egyik legnehezebb feladat. Konzultáljunk szakemberrel, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a problé elhárításához.

A bűz kialakulásáért a rosszul működő bűzelzáró is felelőssé tehető.