Lefolyószűrő

Kereskedelmi forgalomba kapható pár száz forintos szűrő nagy szolgálatot tehet, ugyanakkor sok dugulás forrása is egyben.

A lefolyószűrő fürdőkádnál, zuhanytálcánál, mosogatónál és kézmosónál lehet segítségünkre, de nem mindegy mikor vesszük ígénybe, ugyanis használata során a kevés vízmennyiségnek köszönhetően annyira lecsökkenhet a vízáramlás sebessége, hogy az már nem tudja rendesen átöblíteni a lefolyóvezetéket és a szifont. Minél nagyobb a szűrő áteresztőképessége, annál kisebb a dugulás kialakulásának esélye.

Mi azt javasoljuk, hogy fürdőkádnál és a zuhanytálcánál csak akkor használjuk, ha hajatmosunk, vagy ha sárral szennyezett cipőnkről zuhannyal csapatjuk le a piszkot. Mosdónál elsősorban a borotválkozás közben célszerű alkalmazni, vagy ha olyan zoknit, vagy ruhát mosunk, ami szintén sárral szennyezett és nem szívesen tennénk a mosógépbe a többi szennyes közé. Mosogatónál pedig csak akkor, ha tésztát szűrünk le, vagy zöldséget mosunk, áztatunk. Ezzel megakadályozható, hogy a lencse, bab, stb. a lefolyóba kerüljön és dugulás kiváltó oka legyen.