Lefolyótisztító pumpa

kézi lefolyótisztítóLefolyótisztító pumpa vagy vákuumos csőtisztító egy olyan környezetbarát és megfizethető termék, amely vegyszerek felhasználása nélkül segíthet elbánni a kisebb konyhai és fürdőszobai dugulásokkal.

A szívó-nyomó elven működő levegőpumpa billenthető harangjának köszönhetően könnyen illeszkedik szinte minden lefolyóra. A víznyomás segít a lefolyók, mosogatók, mosdók és tusolók, valamint fürdőkádak dugulásainak elhárításában.

A kereskedelmi forgalomban többféle cég (Rothenberger, Brüder Mannesmann, stb.) kínál hasonló termékeket, melyek ára a pár ezer forinttól a több tízezres skálán mozoghat.

 

Tapasztalatunk az, hogy nem mindig a drágább a jobb, és egy olcsóbb pumpával is hasonló eredményeket érhetünk el! Ami viszont biztos, hogy ha a pumpa használata során a dugulást nem sikerül elhárítani érdemes szakemberhez fordulni!

 

Vákuumos cső és lefolyótisztító pumpa Rothenberger
Vákuumos cső és lefolyótisztító pumpa Brüder Mannesmann

És hogy ne csak elméletben beszéljünk ezekről az eszközökről, mutatunk egy videót amely egy speciális duguláselhárító eszköz használatát mutatja be. Ez az un. Rothenberger pumpa, amelyhez számos adapter típus csatlakoztatható a lefolyó típusától függően.