Ezzel próbálkozhatunk otthon dugulás esetén

budapest 23. kerület címerHa otthonunkban valamelyik lefolyó, esetleg a vécé eldugul, természetes, hogy megpróbáljuk a saját módszereinkkel megoldani a problémát, mielőtt rászánnánk magunkat arra, hogy adott esetben komolyabb pénzeket áldozzunk arra, hogy egy szakértőt bízzunk meg a feladattal. Számos házi praktika létezik, amit bevethetünk, ha szerencsénk van, és a dugulás nem komoly, ezek is segíthetnek kilábalni a helyzetből, és olcsón megússzuk. Ha azonban nem boldogulunk vele, jobb felkeresni a szakembert mielőtt még rosszabb helyzetet teremtünk. A XXIII. kerületben a duguláselhárítás könnyen megoldható, csak meg kell találni a megfelelő céget, amit megbízhatunk a feladattal.

Mielőtt ezt a lépést megtesszük, próbálkozhatunk a wc pumpával. Ez akkor működik a leghatékonyabban, ha vizet engedünk az érintett területre, így a pumpával vákuumot tudunk képezni. Ha ez sikerült, nincs más dolgunk, mint fel-le mozgatni a pumpát, így ha szerencsénk van, a dugulást okozó szennyeződés elmozdul. Ha ez a módszer nem jött be, bevethetjük a lefolyótisztító vegyszereket, azonban nem tanácsos a különböző fajtákat összekeverni, mert nemcsak súlyosbíthatják a dugulást, de mérgezést is okozhatnak. Utolsó lehetőségként a csőgörényt is bevethetjük, de csak óvatosan, ne törjük bele a csőbe.

Ha mindezen módszerek kudarcot vallottak, nincs más hátra, mint rászánni magunkat arra, hogy kihívjuk a szakembert. Ha Budapest XXIII. kerületében élünk, gyorsan és hatékonyan megoldhatjuk a problémát, Soroksáron a duguláselhárítás ugyanis akár egy órán belül is lehetséges, ha súlyos lenne a helyzet.

Városrészek: Millenniumtelep, Soroksár, Soroksár-Újtelep.