Ritkán oldható meg házilag a kültéri dugulás

BUDAPEST 22. KERÜLET CÍMERHa valamelyik vízzel működő eszközünk, a mosogató, a kád, a zuhanytálca lefolyója, esetleg a vécé eldugul, igen sok bosszúságban lehet részünk, de legalább ennyire súlyos probléma, ha a kertünkben kell dugulással szembesülnünk. Ezt a helyzetet lehetetlen házilag megoldani, ilyen esetekben muszáj felkérnünk egy céget, ami duguláselhárítással foglalkozik, hogy végezze el a munkát. Budapest külső kerületeiben sok a kertes ház, így a XXII. kerületi duguláselhárítással foglalkozó vállalatok jelentős része vállalkozik a kültéri dugulások megszüntetésére is.

A kültéri dugulás többnyire különböző csatornákban, aknákban és vízelvezetőkben alakul ki. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy ezeket rendszeresen kitakarítsuk vagy takaríttassuk, ugyanis a dugulás egyik leggyakoribb oka, hogy túl sok szennyeződés halmozódik fel a vezetékekben, csövekben, ami kint a szabadban nem is nehéz. Nem árt odafigyelni arra, hogy hová ültetjük a kerti növényeinket, ugyanis bizonyos fák gyökerei nagyra nőnek, és elzárhatják a vezetékeket, behorpaszthatják a csöveket, ami szintén okozhat kellemetlen perceket. Sokat tehetünk a probléma elkerüléséért azzal is, ha fedelet teszünk a vízelvezetők nyílásaira, így ugyanis kevesebb szennyeződés juthat be.

Ha mindezen óvintézkedések ellenére eldugul valamelyik vízelvezető a kertünkben, mindenképpen szakemberhez kell fordulnunk. A kültéri dugulást csak speciális eszközökkel, gépekkel lehet megszüntetni, ezért egyénileg kár is próbálkoznunk. Az egyetlen trükk, amit bevethetünk, hogy a slagot bevezetjük az érintett csőbe, és a lehető legnagyobb nyomással engedjük bele a vizet. Ha nem járunk sikerrel, a XXII. kerületi duguláselhárítással foglalkozó szakemberek még mindig segíthetnek!

Városrészek: Baross Gábor-telep, Budafok, Budatétény, Nagytétény.