Nehéz házilag megszüntetni a vécé dugulását

budapest 21. kerület címerBármi is dugul el a lakásunkban, ami vízzel működik, általában rengeteg kellemetlenséget és bosszúságot okoz. A mosogató, a kád, vagy a zuhanytálca eldugulása esetén még próbálkozhatunk különböző házilag is kivitelezhető módszerekkel, mint például a vécépumpa, a lefolyótisztító vegyszerek vagy a trisó, ha minden kötél szakad, akkor a csőgörényt is bevethetjük, ám ezzel nem árt óvatosan bánni, mert ha sikerül beletörnünk a lefolyóba, több kárt okozunk, mint hasznot. A vécé dugulása azonban az esetek többségében nem oldható meg saját kezűleg, ilyenkor jobban tesszük, ha szakemberhez fordulunk. A XXI. kerületben a duguláselhárítás nem jelenthet gondot, számos céget kereshetünk meg a problémánkkal.

A wc dugulásának megszüntetése azért annyira nehéz, mert gyakorlatilag maga a csésze és a csövek kialakítása teszi szinte lehetetlenné: a cső szinte egyből elkanyarodik, ezért semmilyen egyenes tárggyal nem tudunk benyúlni, hogy elmozdítsuk a dugulást okozó szennyeződést. A legjobb esélyünk házilag a vécépumpa. Ezt akkor tudjuk a leghatékonyabban használni, ha vizet engedünk a vécécsészébe, így pedig vákuumot képezünk a pumpával, és fel-le mozgatjuk. Ha szerencsénk van, és a gond nem súlyos, ez a módszer megoldhatja a gondot.

Próbálkozhatunk még lefolyótisztító szerekkel is, azonban nem árt tudni, hogy ezeket nem szabad, és nem is célszerű keverni. A különböző vegyszerek nem erősítik egymás hatását, viszont képesek még nagyobb dugulást okozni, emellett az összekeveredő anyagok akár mérgezést is okozhatnak, ha belélegezzük őket. A duguláselhárítás a XXI. kerületben nagyon könnyen elérhető, ezért ha ilyen problémánk akad, bátran kérjünk segítséget!

Városrészek: Csepel-Belváros, Csepel-Csillagtelep, Csepel-Erdőalja, Csepel-Erdősor, Csepel-Gyártelep, Csepel-Háros, Csepel-Kertváros, Csepel-Királyerdő, Csepel-Királymajor, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb, Csepel-Szabótelep, Csepel-Szigetcsúcs.