Szakember segítségével könnyebb elhárítani a dugulást

budapest 20. kerületA dugulást bizonyos esetekben házilag is el lehet hárítani, ám ez egyáltalán nem könnyű feladat, és ha igazán nagy a baj, könnyen lehet, hogy a házi praktikák bevetésével csak még tovább rontjuk a helyzetet, ami azt eredményezheti, hogy ha végül kihívjuk a szakembert, a végösszeg még nagyobb lesz, mint amennyi eredetileg lett volna. A duguláselhárítás a XX. kerületben egyszerűen, gyorsan és viszonylag olcsón elérhető, ezért ha itt élünk, a kisebb dugulásokat leszámítva érdemes inkább egy ezzel foglalkozó céget felkérni a munka elvégzésére, így biztosabb az eredmény, és akár a pénztárcánkat is kímélhetjük vele.

A szakemberek sikerének titka, hogy speciális eszközökkel igyekeznek elhárítani a dugulást, így ez a művelet jóval nagyobb eséllyel sikerül nekik, mintha házi módszereket vetnének be. A spirálos duguláselhárítás a szakemberek gyakran használt megoldása, aminek a működése igen egyszerű, ám rendkívül hatékony: egy gép pörgeti az acélspirált előre-hátra, így az mozgásba hozza a dugulást okozó szennyeződést, ami ennek hatására elindulhat. Ha ez megtörtént, engedhetünk rá vizet, ami továbbviszi. A csőgörény is hatékony eszköz lehet, ezt akár magunk is kipróbálhatjuk, de nem árt óvatosnak lenni: ha a csőgörényt beletörjük a csőbe, nagyobb kárt okozunk, mint amekkora eredetileg volt. A csőgörény tulajdonképpen egy spirálisan feltekert drótból áll, ami egy hajlékony csövet képez, benne egy mozgatható acélhuzallal, ez segít megtalálni és elmozdítani a dugulás okát.

A XX. kerületben duguláselhárítással foglalkozó szakemberek is rendelkeznek a megfelelő eszközökkel, így biztosak lehetünk abban, hogy a dugulást szakszerűen fogják megszüntetni. Ha makacs a probléma, jobb, ha azonnal szakértő kezekre bízzuk az érintett lefolyónkat, így még spórolhatunk is!

Városrészek: Erzsébetfalva, Gubacs, Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep, Szabótelep.