Így előzhetjük meg a dugulást

budapest 13. kerület címerA lefolyók, illetve a vécé dugulását lehetetlen teljesen kikerülni, szinte mindenki találkozik ezzel a problémával néhányszor életében. Akármilyen óvatosak is vagyunk, előbb-utóbb kerül annyi szennyeződés a csövekbe, ami képes arra, hogy akadályt képezzen, és gátolja a víz lefolyását.

Ha Angyalföldön, Újlipótvárosban, Vizafogón, a Margitszigeten vagy a Népsziget déli részén élünk, gyorsan megoldhatjuk a problémát, ugyanis a XIII. kerületi duguláselhárítással foglalkozó cég akár egy óra alatt is a lakásunkon lehetnek, hogy megszüntessék a dugulást.

Természetesen sokat tehetünk azért, hogy minél ritkábban kelljen ezzel a problémával szembesülnünk. Ha a lefolyók bejáratára műanyag, sűrű rácsokkal rendelkező szűrűt teszünk, a nagyobb szennyeződéseket felfoghatjuk vele, így máris csökkentjük annak az esélyét, hogy akadályt képezzünk a csövekben. Természetesen ezeket a szűrőket minden használat után meg kell tisztítani, de még véletlenül se a csapnál öblítsük le őket, hiszen akkor ugyanúgy a lefolyóba kerülnek a szennyeződések.

A kültéri dugulások megelőzésének fontos része, hogy fedeleket tegyünk a csatornákra és vízelvezetőkre, így kevesebb szemét jut be. Az is nagyon fontos, hogy időnként kitisztítsuk ezeket a vízelvezetőket, ezzel biztosítva az átjárhatóságukat, így a dugulás kisebb valószínűséggel alakul ki. Ha mégis megtörténik, az kertben szinte biztos, hogy nem fogjuk tudni házilag megoldani a gondot. A XIII. kerületi duguláselhárítással foglalkozó cégek ebben is segíthetnek, speciális eszközökkel rövid idő alatt megszabadítanak a kellemetlenségektől.

Városrészek: Angyalföld, Népsziget (déli része), Újlipótváros, Vizafogó.