A kád lefolyója dugul el a leggyakrabban

budapest 12. kerület címerOtthonunkban a különböző lefolyók dugulását gyakorlatilag lehetetlen kikerülni, még akkor is, ha nagyon vigyázunk arra, hogy a lehető legkevesebb szennyeződés kerüljön a csövekbe. Teljesen ugyanis nem tudjuk kiküszöbölni a szennyeződések bejutását, így előbb vagy utóbb, de szembe kell néznünk a dugulással – a probléma megjelenését legfeljebb késleltetni tudjuk az elővigyázatossággal. Ha megtörtént a baj, a XII. kerületben számos duguláselhárítással foglalkozó céget hívhatunk segítségül, akik gyorsan és szakszerűen segíthetnek a gond megszüntetésében.

Eldugult a kád?

A kád az egyik leggyakoribb hely, ahol előfordul a dugulás, ez főleg a lefolyóba jutó hajszálaknak köszönhető. Ezek bekerülése a csövekbe szinte elkerülhetetlen, hiszen hajmosáskor rengeteg hajszálunk kihullik, amik aztán a lefolyón át távoznak. Ha ott egyéb szennyeződések miatt megtapadnak, összeragadva csomót alkothatnak, amik eltömítik a lefolyót, így a víz nem tud továbbhaladni. Enyhébb esetben csak a lefolyó bejáratánál lévő szűrőn akad fenn túl sok haj és szösz, ilyenkor ezeket egy mozdulattal eltávolíthatjuk.

Ha azonban nincs ilyen szerencsénk, komolyabb módszerekhez kell nyúlnunk. Próbálhatjuk a vécépumpát, a csőgörényt és a lefolyótisztítókat, de ha ezek kudarcot vallottak, kénytelenek leszünk egy duguláselhárítással foglalkozó céget felkeresni. A XII. kerületben a duguláselhárítás akár egy óra alatt is lehetséges, a szakemberek gyorsan, profi módon szabadítják meg a csöveket a szennyeződésektől, így a víz ismét gyorsan lefolyik majd.

Városrészek: Budakeszierdő (egy része), Csillebérc, Farkasrét, Farkasvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kissvábhegy, Krisztinaváros (egy része), Kútvölgy, Magasút, Mártonhegy, Németvölgy, Orbánhegy, Sashegy (egy része), Svábhegy, Széchenyihegy, Virányos, Zugliget.