Így hárítsuk el a mosogató dugulását

budapest 10. kerület címerA dugulás elég gyakori probléma a kőbányai háztartásokban, főleg a mosogató lefolyóját szokta érinteni, itt ugyanis óhatatlanul sok zsír és ételmaradék távozik, amik eltömítik a csöveket. A mosogató dugulásának megszüntetésével próbálkozhatunk házilag is, de ha az otthon bevethető módszerek csődöt mondtak, bízzuk a munkát profikra! A X. kerületben a duguláselhárítás könnyen elérhető szolgáltatás, a szakemberek akár egy órán belül házhoz jönnek, hogy megszabadítsanak bennünket a kellemetlenségektől.

Enyhébb dugulásokkal természetesen megpróbálhatunk magunk is elbánni, ha sikerül, rengeteg pénzt spórolhatunk. Az első módszer, amivel próbálkozhatunk, az a vécépumpa használata. Ez akkor hatékony, ha vizet engedünk a mosogatóba, majd a pumpát a lefolyóra nyomva vákuumot képezünk, ezután pedig a pumpát fel-le mozgatjuk. Ha a dugulás nem túl makacs, ettől elmozdul, és ha vizet engedünk a lefolyóba, tovább fog menni, a probléma pedig már el is tűnt.

Ha ez nem sikerül, próbálkozhatunk erre a célra kifejtett vegyszerekkel is, de soha ne keverjünk össze egyszerre többfélét, mert ha belélegezzük, mérgezést kaphatunk, ráadásul a különböző anyagok összekeveredve csak növelhetik a csőben kialakult akadályt ahelyett, hogy megszüntetnék. Óvatosan megpróbálhatjuk a csőgörényt is bevetni, de ha nem tudunk ilyet szerezni, hívjunk ki egy X. kerületi duguláselhárító céget, ők biztosan rendelkeznek a megfelelő eszközökkel, amik segítségével végre megszabadulhatunk ettől a bosszantó problémától.

Városrészek: Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Kúttó, Laposdűlő, Ligettelek, Népliget, Óhegy, Téglagyárdűlő, Újhegy.