Duguláselhárítás V. kerület

dugláselhárítás V.kerületA konyhai lefolyó eldugulása általában hosszú évek alatt alakul ki. A lefolyóba kerülő tisztítószerek, a mosogatószer nem megfelelő arányú hígítása, továbbá a lefolyóba kerülő zsiradékok és ételmaradékok egymásra rakódva megkövesedett réteget alkotnak, fokozatosan szűkítve, végül elzárva a lefolyót. Az ilyen jellegű torlasz kialakulása megfelelő odafigyeléssel és tudatos tisztítószer használattal megelőzhető.

Sokan azonban csak akkor kapnak észbe, amikor már megtörtént a baj. Természetesen ekkor is akad számos házi praktika, ami az ilyen torlaszok feloldásában jó szolgálatot tehet. Ezek általános jellemzője, hogy a vegyszer megfelelően hígított és adagolt mennyiségével kell az eldugult vezetéket áztatni egy éjszakán át. Ezek alkalmazása esetén azonban minden esetben ügyeljünk arra, hogy kizárólag egy típusú lefolyótisztító szert öntsünk a dugulásra és minden esetben tartsuk be a gyártó utasításait a használatra nézve.

Ha azonban a próbálkozás nem jár sikerrel, a duguláselhárítás a Belvárosban gyorsan és könnyedén megoldható probléma. Az V. kerületi duguláselhárítás során ugyanis a szakemberek a bejelentést követően egy órán belül házhoz érkeznek, és a lehetőségek szerinti leggyorsabban megoldják a problémát.

Bár a házi duguláselhárító módszerek olykor hatásosak lehetnek, sokan azért tartanak a szakember kihívásától, mert az költséges lehet. Érdemes azonban felmérni azt a tényt, hogy amennyiben sikertelen a házi praktika, bármennyit költöttünk is rá, végül ki kell fizetni a duguláselhárító szakembert is. Ráadásul Budapesten belvárosi duguláselhárítás esetén nincs ünnepnapi vagy éppen sürgősségi felár.

Városrészek: Belváros, Lipótváros.